بند کشی بین کاشیها به مرور زمان با استفاده از مواد شوینده و شسته شدن با آب از بین میرود و همین باعث نم کشیدن سرامیک میشود.
سرامیک (Ceramic) با گرم شدن در دمای بالا تولید و سخت میشود که قبل از حرارت، لعاب و صیقل هم داده میشود؛ درواقع یک ماده جامد غیر فلزی غیر آلی است که سطح صاف و اغلب رنگ شده دارد. این متریال پر طرفدار در اکثر ساحتمانها قابل رویت است و شاید شما هم بعد از نصب سرامیک، شاهد خیس و نمدار شدن سرامیک شدید، پس این مطلب برایتان بسیار مفید خواهد بود چراکه به طور کامل به این سوال که چرا سرامیک عرق میکند ؟، خواهیم پرداخت.
عوامل نم و رطوبت سرامیک
نم و رطوبت سرامیک همان چیزی است که به اصطلاح به آن عرق کردن سرامیک هم گفته می شود. حالت خیسی به سرامیک می دهد که بعد از مدتی باعث تخریب آن می شود. در زیر عوامل ناشی از این عرق کردن سرامیک را مطرح میکنیم.
عرق کردن سرامیک ناشی از دوغاب ریزی :
یکی دیگر از اتفاقات شایع عرق کردن سرامیک، بندکشی و دوغاب ریزی اشتباه است. کاشیهای سرویس بهداشتی از جنس لعاب ضد آب هستند که نم نگیرند ولی اگر بند کشی که باید بین کاشی ها انجام شود، درست نباشد به مرور زمان با استفاده از مواد شوینده و شسته شدن سرامیک با آب، از بین میرود و همین باعث نم کشیدن سرامیک می شود. عملیات دوغاب ریزی می تواند درز بین کاشی ها و سرامیک را پر کند.
عرق کردن سرامیک ناشی از ترکیدن لوله :
یکی از مواردی که در عرق کردن سرامیک تاثیر دارد، نشتی و ترکیدن لولهکشیها است. این امکان وجود دارد که بهدلیل فرسودگی لوله در داخل دیوار و سقف ساختمان چنین اتفاقی رخ دهد؛ گاهی هم ممکن است تا مدتها قابل رویت نباشد که همین باعث ایجاد خسارات زیادی میشود. در ساختمانهایی که لولهکشی قدیمی دارند، احتمال ترکخوردگی و نشتی لوله زیاد است. همین نشتی لوله باعث ایجاد نم در ساختمان می شود.
برای راحتی خیال خود، از سالم بودن لوله کشی های ساختمان مطمئن شوید. تعویض لوله های قدیمی و فرسوده مهم است که اگر لوله ها قدیمی باشد سعی کنید با لوله های جدید تعویض نمایید. چرا که اگر لوله ها و شکل لوله کشی سالم و استاندارد باشد، خراب شدن و نشتی دادن لوله ها کمتر می شود.
عرق کردن سرامیک ناشی از عایق کاری نادرست سقف، دیوار، کف :
فضاهایی در هر آپارتمان و سازه وجود دارد که مکانهای مرطوب هستند؛ مثل آشپزخانه، حمام و دستشویی. نیاز است که این فضاها به صورت صحیحی ایزوگام شوند. برای جلوگیری از عرق کردن سرامیک، عایق کاری با مواد باکیفیت بسیار موثر است تا از گسترش رطوبت جلوگیری شود. اگر سازه ای شیب بندی نادرست دارد، آب باران راحت تر به لوله و سرامیک آسیب میزند. نصب نادرست سیفون دستشویی و روشویی هم می تواند عامل ایجاد رطوبت شود.
عرق کردن سرامیک ناشی از تمیزکاری :
شاید جالب باشد که بدانید همیشه تمیزکاری خوب نیست. اینکه همه روزه فضاهایی مثل حمام، دستشویی، آشپزخانه و دیوار ها را پاک کنید، به مرور زمان باعث از بین رفتن عایق و بند کشی سرامیک خواهد شد که عواقبی مثل نم گرفتن سرامیک را در پیش دارد.
راهکار مناسب این است که شست و شوی دیوار را با پارچه خشک انجام دهید، همچنین حمام و دستشویی را هفته ای یک بار با مواد شویندهای که ضعیف هستند، بشویید یا در حد امکان هر شش ماه یک بار بند کشی بین سرامیک های خود را دوغاب کنید.
از کجا نشتی لوله آب را تشخیص دهیم ؟
نشانههای زیادی برای تشخیص نشتی لوله آب هست، مثل :
برآمدگیهایی که در سطح کاغذ دیواری ایجاد میشود یا لکهای قهوه ای و تیرهای که گاها روی سطح برخی دیوارها است. شاید متوجه برآمدگی گچ دیوار در قسمتی از مکان مدنظر شده باشید که آن هم از نشانههای وجود رطوبت برای عرق کردن سرامیک است. برای رفع رطوبت کف و دیوار به خصوص در مناطق مرطوب مثل آشپزخانه، حمام و دستشویی از فن و تهویه استفاده کنید. از سلامت فن هم اطمینان حاصل کنید.
تیراژه وب سایت معتبری است که سعی دارد به شما اطلاعات کاملی درباره سرامیک مناسب، رطوبت خانه و راه های جلوگیری از نم و رطوبت دیوار، و سقف و کف دهد. شما می توانید در این زمینهها با مشاوران این مجموعه در ارتباط باشید و از کمک آن ها بهرهمند شوید.