استحکام بالای کاشی ضد اسید گزینه مناسبی برای نصب در محیط هایی صنعتی که در معرض مواد اسیدی هستند
کاشی های ضد اسید از محصولات مدرنی است که در ایران هم بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در مکان های صنعتی باید از کفپوش های مقاومی استفاده کرد که در برابر مواد شیمیایی دوام داشته باشند به همین دلیل کاشی و سرامیک ضد اسید از بهترین گزینه ها است. این محصول طبق دستورالعمل استاندارد ملی 3051 ایران یا استانداردهای مربوطه ASTM/DIN برای محیط های اسیدی/ قلیایی/ شیمیایی تولید می شود. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا کامل تر با کاشی ضد اسید آشنا شوید.
کاشی ضد اسید چیست؟
کاشی ضد اسید با استفاده از مواد اولیه بدون اکسید آهن و با پخت در دمای بالا تولید می شود. این نوع از فرآیند تولید، بدنه ای متراکم با جذب آب زیر 0.5 درصد تشکیل می دهد و مواد خام را ذوب می کند. به همین دلیل استحکام خمشی و سفتی بالا را ایجاد می کند که احتمال واکنش کم با مواد شیمیایی و در نهایت عمر طولانی در محیط هایی که با مواد اسیدی یا قلیایی (یا مواد خورنده) در تماس هستند را به همراه دارد.
کاشی ضد اسید به نوعی سرامیک بدون لعاب است که در برابر مواد اسیدی مقاومت بالایی دارد و معمولا به رنگ کرم است.
اندازه و کاربرد کاشی ضد اسید
کاشی ضد اسید در بازار جهانی در اندازه های مختلف تولید می شود؛ مثل 30*30، 40*40 و 60*60 سانتی متر. ضخامت آن هم حدود 8 تا 25 میلی متر است. به دلیل مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی برای مکان هایی مثل تاسیسات، کارخانه های مختلف مخصوصا مربوط به مواد غذایی مناسب است. عمر طولانی هم دارد که مقرون به صرفه بودن است.
در واقع مناطقی که بهداشت در اولویت است، کاشی ضد اسید مناسب خواهد بود چراکه این نوع کاشیها محافظت سالمی برای دیوار و کفهای در معرض مواد شیمیایی ایجاد می کند. از نظر نظافت هم آسان و سریع است.
ویژگی های مهم کاشی و سرامیک ضد اسید
• تغییر رنگ نمی دهد.
• راحت تمیز می شود.
• سازگار با محیط زیست است.
• ساختار ماتی دارد و لغزش یا سایش ندارد.
• جذب آب پایین و مقاومت رد برابر یخ زدگی دارد.
• در برابر دماهای بالا مقاوم است و تغییر شکلی از خود نشان نمی دهد.
• نسبت به سایر متریال ها بهداشتی تر است و باکتری روی سطح تولید نمی کند.
• موادی شیمیایی مانند اسید و روغن روی آن تاثیری ندارد و استحکام آن را حفظ می کند.
• دوام بالاتری نسبت به بتن دارد پس در برابر مواد سنگین مقاوم بوده، ترک خوردگی و خرابی هم ایجاد نمی کند.
نحوه نصب کاشی ضد اسید
کاشی ضد اسید در مقایسه با پوشش های مشابه به راحتی نصب می شود و نیازی به نگهداری دقیق هم ندارد. برای نصب باید اول کف بتنی موجود را تمیز کند تا گرد و خاک نداشته باشد؛ بعد ملات را به صورتی که سطحی صاف ایجاد شود زیر کاشی ها می ریزند.
اگر کف محیط، ساختاری صاف و تمیز داشته باشد، برای قرارگیری کاشی ها قطعا مناسب می شود تا کاشی با دقت روی ملات تازه قرار بگیرد. از مواد چسباننده با خاصیت نگهداری بالا و مناسب هم استفاده می شود که بعد از اتمام این مرحله، استاد کار باید پیش فشرده سازی انجام دهد. یعنی کاری می کند تا هیچ شکافی بین کف و کاشی ها باقی نماند. عملیات فشرده سازی، یک جزئیات ضروری برای قرار دادن کاشی های مقاوم در برابر مواد شیمیایی است و استاد باید با احتیاط رفتار کند. در آخرین مرحله هم با اعمال فرآیند خلاء، فرآیند نصب تکمیل می شود.
وقتی عملیات نصب کاشی و سرامیک ضد اسید به درستی انجام شود، دیگر نیازی به نگهداری دقیق ندارد و مزایای قابل توجهی را برای مناطق مورد استفاده خود فراهم می کند.